Domino spelen op Panfu

Op Panfu kun je vele verschillende spellen spelen. Daar zit natuurlijk ook het spel Domino tussen! Panfu probeert met het spel Domino de spelers op een educatieve manier wijzer te maken. Het spel is erg gemakkelijk en kinderen zullen niet zo snel door hebben dat ze ook daadwerkelijk bezig zijn het nieuwe dingen te leren. Sinds kort kunnen kinderen dit klassieke spel online spelen en we verwachten dat dit spel weer net zo populair wordt als de klassieke variant.

Domino spel

Het spel domino wordt natuurlijk gespeeld met de welbekende dominostenen. Deze zijn normaliter gemaakt van hout of plastic en zijn meestal wit van kleur. De dominostenen bevatten dan een aantal ogen die verdeelt zijn over twee helften. Net zoals een dobbelsteen hebben de twee helften van de dominostenen ogen die tussen de 1 en de 6 zijn. Dit betekent dat een dominosteen dus nooit meer dan 12 ogen kan bevatten.

De oorsprong

Het spel domino is begonnen in China. Het spel is gemaakt door de beroemde Chinese generaal Hung Ming. Het spel verspreidde zich al snel en iedereen wilde dit spel dan ook al te graag spelen. Uiteindelijk kwam het spel bij de grote leiders van China die het spel lieten maken in dure stenen en ivoren. Het spel is uiteindelijk naar Europa gekomen omdat China veel onderhandelde met Europa. Het spel is daardoor ook populair geworden in Europa en heeft zich zo verspreidt naar andere delen in de wereld.

Speel tegen een leeftijdsgenootje

Het online domino spel kun je op Panfu tegen een leeftijdsgenootje spelen. Zo kun je het extra spannend maken en weet je nooit wie er gaat winnen. Zorg dat je op een strategische manier van al je dominostenen afkomt en laat aan je vriendjes en vriendinnetjes zien dat jij de beste dominospeler op Panfu bent! Meer domino tips vind je op: