Sudoku spellen

Een leuke en goede manier om je hersenen te trainen is door het spelen van een sudoku. Een sudoku is een Japanse puzzel die tegenwoordig ook gespeeld kan worden online. Een sudoku bevat 9 x 9 vakjes die onderverdeeld zijn in negen grotere vakken. Ieder groter vak heeft dus negen kleinere vakjes. 

De Sudoku spelregels

Het is eigenlijk best simpel om een sudoku te spelen. Je je namelijk maar aan 3 spelregels houden als je een sudoku kloppend wil maken. Je lost een sudoku op door in iedere rij de getallen 1 tot en met 9 één keer voor te laten komen. Deze regel geldt ook voor iedere kolom en ieder vak van 3 x 3 vakjes. Je kan het jezelf het extra moeilijk maken door de tijd op te nemen. De sudoku's zijn allemaal ongeveer gelijk en op deze manier kun jij zien of je beter wordt in het oplossen van sudoku's.

De leukste sudoku's bij Panfu

Online sudoku's speel je natuurlijk op Panfu. Wij hebben spellen die je telkens weer opnieuw wilt blijven spelen. Bij sudoku's is het namelijk zo dat iedere keer als je het spel opnieuw laad er een nieuwe sudoku te voorschijn komt. Zo kun jij je oneindig amuseren en tegelijkertijd je hersenen trainen. Blijf dus deze spellen spelen en wordt steeds sneller en beter!

Brain training in een leuk jasje

Het is ondertussen bewezen dat het trainen van je hersenen een positieve invloed heeft op je gezondheid. Echter is het voor kinderen vaak zo dat ze de brain games niet leuk vinden om te spelen. Gelukkig kom je met een gewone sudoku al een heel eind. Dit is goed voor je hersenen en ook nog eens leuk om te doen! Meer sudoku puzzel tips vind je op:

  • mini sudoku - Leuk portaal met alleen maar mini sudoku puzzels
  • play sudoku - Grote collectie uitdagende sudoku games