Het concept

Spelen geeft kinderen de kans op hun eigen fantasie wereld binnen te gaan om te verkennen en om hun identiteit en persoonlijkheid te ontwikkelen, maar ook om maatschappelijke acceptatie te verwerven onder hun collega's en vrienden te maken. Sociale- en taalvaardigheden, zoals aandacht, samenwerking met anderen, luisteren en ontkennen van de regels helpen kinderen om interpersoonlijke relaties te maken. Veel vaardigheden die we nodig hebben voor ons leven ontstaan door game-ervaring. In aanvulling op sociale vaardigheden kunnen kinderen ook met school-betrekking leer inhoud verkrijgen zonder dat ze een druk voelen om te presteren. Hierdoor leren ze op hun eigen tempo tijdens het spelen. Een gevoel van behaalde prestatie door snel succes garandeert blijvend plezier in spelen. De beweging in een virtuele wereld verbetert de ruimtelijke oriëntatie en beleving. Games zijn leuk en plezier is een belangrijke factor voor de ontwikkeling van een kind.

Relevante onderwerpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Op Panfu vind je een aantal verschillende onderwerpen die geschikt zijn voor kinderen van de leeftijd 6 tot 12 jaar. Zo kunnen kinderen hier spelen, leren, ervaringen beleven, hebben ze interactie met elkaar, moeten ze problemen oplossen en voornamelijk plezier hebben. Kinderen kunnen namelijk hun sociale vaardigheden oefenen door het chatten in de chat die geschikt is voor kinderen van deze leeftijd. Een moderator houdt alles strak in de gaten zodat er geen vervelende dingen gezegd kunnen worden. Daarnaast kan jouw kind ook zijn of haar vreemde taal en Nederlandse taal leren. Zo kunnen zie via een aantal spellen Engelse woorden maar ook complete zinnen leren en kunnen ze via deze weg steeds een moeilijker onderdeel van de taal kunnen oefenen.

Naast het oefenen van de talen kunnen kinderen bij Panfu nog meer educatieve spellen spelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld puzzel en reken spellen spelen. Al deze educatieve spellen zorgen ervoor dat kinderen op een spelenderwijs iets leren zonder dat ze er eigenlijk over na hoeven te denken.